خودروی هایما S5 پس از رواج بازار خودروهای کامپکت کراس اوور در دو تیپ با مشخصات فنی متفاوتی تولید شده و توسط شرکت خودروسازی ایران خودرو پس از موفقیت خودری هایما S7 به بازار داخلی خودرو عرضه گردید. هر دو تیپ این خودرو دارای گیربکس اتوماتیک میباشند اما در ابتدای حضور در بازار ایران، این خودرو، دارای گیربکس اتوماتیک CVT ۶ سرعته بود و در سال ۱۴۰۰، ایران خودرو تصمیم به تغییر گیربکس اتوماتیک هایما S5 گرفت و در نسخههای جدید از گیربکس ۶ سرعتهی AT با قابلیت تیپ ترونیک، که با شرایط اقلیمی ایران سازگارتر بوده و شتاب بهتری نسبت به نسخهی CVT، ارائه میدهد، گرفت.
هزینهی تعمیرات و سرویس این مجموعه گیربکس نیز با توجه به پیچیدگی کمتر نسبت به جعبهدندهی CVT، کمتر است و البته با وجود چرخ دندهای بیشتر، استهلاک کمتری نسبت به گیربکس CVT دارد چراکه میتواند بار گشتاور بیشتری را متحمل شود. با این وجود، برای تعمیر و نگهداری از گیربکس اتوماتیک هایما S5، میتوانید با مجموعهی سون گیربکس تماس گرفته و به صورت رایگان، هرگونه پرسش در رابطه با گیربکس خودروی خود را با مشاوران ما در میان بگذارید.
در صورت نیاز به تعمیرات یا تعویض قطعات گیربکس اتوماتیک هایما S5، مجموعهی سون گیربکس با بهرهگیری از تخصص نیروهای مجرب، میتواند در کمترین زمان ممکن و مناسبترین قیمت، خدمات لازم را به شما ارائه دهد.
بررسی خودروی هایما S5
همانطور که در بخش قبلی گفته شد، خودروی هایما اس ۵ پس از موفقیت برادر بزرگتر و قدیمیتر این خودرو، هایما اس۷ در بازار ایران، به بازار عرضه شد و با توجه به استقبال بازار از خودروهای کراس اوور کامپکت به دلیل راحتی سواری در ترافیکهای هر روزهی شهرهای بزرگ و نیاز به دسترسی سریع به محل مناسب برای پارک خودرو و البته مانور و شتاب بهتر به دلیل وزن کمتر، در بین جوانان و حتی خوانودههای کم جمعیتتر، فروش خوبی را به همراه داشت. این خودرو، با دو پیشرانهی ۱۵۰۰ سیسی توربوشارژر و ۱۶۰۰ سیسی تنفس طبیعی و در دو تایپ گیربکس اتوماتیک CVT ۶ سرعته و گیربکس AT ۶ دنده، به بازار عرضه گردید.
این خودرو در ابتدا از پیشرانهی ۱۶۰۰ سیسی تنفس طبیعی که با استفاده از گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته CVT، قادر به تولید ۱۴۸ اسب بخار در گشتاور نهایی بود، استفاده میکرد و خودرویی با مصارف خانوادگی، سفر و نرمی استفاده از گیربکس CVT بود. اما تقاضای بازار خودروی کشور، با توجه به ظاهر جوان پسند و امکانات خودرو، چیزی بیشتر از این بود. در نتیجه ایران خودرو تصمیم به مونتاژ نسخهی موتور ۱۵۰۰ سیسی توربوشارژر با توان تولیدی ۱۶۱ اسب بخار و بهرهگیری از گیربکس اتوماتیک AT با ۶ دنده گرفت و موجب شد تا این خودرو در میان جوانان محبوبتر باشد.
چراکه شتاب خروجی از این پیشرانه و شتابگیری متفاوت و بیشتر گیربکس AT، میتوانست چالاکی بهتری به خودرو ببخشد. در عین حال استفاده از توربوشارژر موجب استهلاک بالاتر این خودرو با توجه به کیفیت بنزین داخلی خواهد بود و نیاز به سرویسهای زودهنگام و به موقع موتور این خودرو را افزایش داد.
تیپهای خودروی HAIMA S5 | پیشرانه یا موتور | جعبهدنده یا گیربکس | روغن مناسب برای عملکرد بهتر گیربکس | هزینهی تعمیر |
HAIMA S5 | ۱۶۰۰ سیسی تنفس طبیعی | اتوماتیک CVT ۶ سرعته | NS2 / J1 | تماس بگیرید |
HAIMA S5 | ۱۵۰۰ سیسی مجهز به توربوشارژر | اتوماتیک CVT ۶ سرعته | NS2 / J1 | تماس بگیرید |
HAIMA S5+ | ۱۵۰۰ سیسی مجهز به توربوشارژر | اتوماتیک معمولی AT 6 با قابلیت تیپ ترونیک | AISIN AFW-VI | تماس بگیرید |
گیربکس اتوماتیک هایما S5 و گیربکس خودروی هایما اس ۵
این خودرو در دو نسخه به بازار عرضه گردیده است که در نمونهی اولیهی این خودرو، از گیربکس اتوماتیک CVT ۶ سرعته، استفاده شده است. این مدل گیربکس اتوماتیک هایما S5، با توجه به پیچیدگی و کمبود تعمیرگاههای تخصصی و البته گرانی قطعات مورد نیاز برای تعویض، در ایران به مشکلات متنوعی برخورد میکرد. از این رو، شرکت خودروسازی ایران خودرو، در نسخهی پلاس این خودرو از گیربکس اتوماتیک AT ۶ سرعته با قابلیت تیپ ترونیک یا تعویض دستی دنده، استفاده میکند که این خودرو را برای شتابگیری و مانورهای سریعتر و چالاکی بیشتر در رانندگی شهری مناسبتر کرده است.
اما در کنار این مزایا، این خودرو، به دلیل افزایش وزن مجموعهی گیربکس و البته عملکرد تغییر دندهها با استفاده از تغییر چرخ دهندهها و در نتیجه افت گشتاور تولیدی پیشرانه، مصرف بنزین بیشتری نسبت به نسخهی قبلی خود که از گیربکس اتوماتیک CVT استفاده میکند، دارد.
اگر شما عزیزان نیاز به مشاوره رایگان یا بررسی رایگان گیربکس اتوماتیک هایما S5 خود دارید، و یا بدنبال تعمیر گیربکس اتوماتیک هایما S5 و استعلام هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک هایما S5 خود هستید، میتوانید با کارشناسان سون گیربکس تماس بگیرید و مشکل خود را مطرح نمایید. تلفن تماس (09128349504)
در صورت نیاز به مراجعه ی حضوری، می توانید به آدرس تعمیرگاه مجموعه واقع در تهران، مجیدیه جنوبی، خیابان جانبازان غربی، بین خیابان کرمانی و خیابان اثنی عشری، پلاک 275 مراجعه نمایید.
گیربکسهای اتوماتیک CVT
این نوع از گیربکسهای اتوماتیک، در دستهی گیربکسهای اتوماتیک اقتصادی قرار میگیرند. گیربکسهای اتوماتیک CVT، از دو چرخدندهی مخروطی شکل موسوم به پول ورودی (محرک) و پول خروجی (متحرک) و یک تسمهی فلزی یا پلیمری که دور مخروطها میچرخد، تشکیل شده است و با کاهش یا افزایش فشار بر پدال گاز خودرو توسط راننده، موقعیت تسمه روی مخروطها تغییر کرده و انتقال نیرو به صورت ضریبی افزایش یا کاهش مییابد. این عملکرد موجب شتابگیری به صورت پیوسته میشود و راننده، تغییر دندهها را احساس نمیکند.
گیربکسهای اتوماتیک CVT با هدف اقتصادی بودن به بازار معرفی شدهاند. این جعبهدندهها در زمان شتابگیری با افزایش دور موتور ماشین بالاترین میزان گشتاور را در موتور تولید میکنند. بعد از شتابگیری و در حرکت با سرعت ثابت، گیربکس دور موتور را تا حدود هزار و پانصد کاهش میدهد تا مصرف سوخت ماشین کاهش یابد. این فرآیند باعث میشود تا ضمن شتابگیری، مصرف سوخت موتور هم کاهش پیدا کند.
بعضی از جعبه دندههای اتوماتیک CVT، دارای حالت تیپترونیک یا همان تعویض دنده به صورت دستی می باشند. از آنجایی که در این گیربکسها تعویض دنده رخ نمیدهد، با سبک و سنگین کردن دندهها، دور موتور به صورت هوشمند و از طریق نرمافزار افزایش یا کاهش مییابد.
گیربکسهای اتوماتیک معمولی AT
گیربکس اتوماتیک معمولی یا همان AT، دارای ساختار سادهتری نسبت به گیربکسهای اتوماتیک CVT میباشند. این مدل از گیربکسهای اتوماتیک با استفاده از چرخدندهای سیارهای انتقال قدرت و گشتاور تولیدی موتور را با هر چرخدنده و مشابه تعویض دندهی دستی ولی با مکانیزم اتوماتیک و کلاچ هیدرولیکی اتوماتیک انجام میدهند. این موضوع موجب میشود که شتابگیری بالاتری نسبت به عملکرد گیربکس CVT داشته باشند، اما با افت گشتاور و البته وزن بیشتر بخاطر وجود چرخ دندههای بیشتر، موجب بالا رفتن مصرف سوخت میشوند.
این مدل از گیربکسهای اتوماتیک، با استهلاک کمتری مواجه میشوند. چرا که گیربکس دائما با افزایش یا کاهش توان تولیدی خودرو، در حال تغییر دنده نمیباشد. این موضوع منجر به تحمل گشتاور تولیدی حداکثری از موتور میشود و در نتیجه استهلاک قطعات را کاهش میدهد.
گیربکسهای AT موجود در برخی از خودروها مانندBrilliance H320-H330 از فناوری نسبتا قدیمی برخوردار هستند و چهار سرعته یا همان چهاردنده میباشند. این در حالی است که گیربکس استفاده شده در دیگنیتی پرستیژ اتوماتیک، از نوع مدرن تر ۶ سرعته هستند و حالتهای مختلف را هم برای رانندگی ارائه میدهد.
- در صورت نیاز به راهنمایی در زمینهی مشکلات گیربکس اتوماتیک هایما S5 خود میتوان به صورت بیست و چهار ساعته و رایگان با مشاوران ما تماس حاصل نمایید. خدمات گستردهی سون گیربکس، با تکیه بر تخصص و تجربهی تعمیرکاران مجموعه، میتواند به شما این اطمینان را بدهد که در کمترین زمان و با کیفیتترین خدمات و البته مناسبترین هزینه، خدمات مورد نیاز خود را دریافت مینمایید. در صورت خرابی گسترده در مجموعهی گیربکس خودرو، میتوانید از سرویس خودروبر رایگان مجموعه برای انتقال خودرو به تعمیرگاه نیز بهرهمند گردید.
- در صورت نیاز به مراجعه ی حضوری، می توانید به آدرس تعمیرگاه مجموعه واقع در تهران، مجیدیه جنوبی، خیابان جانبازان غربی، بین خیابان کرمانی و خیابان اثنی عشری، پلاک 275 مراجعه نمایید.